20 Mayıs 2014 Salı

Kara Kuşlar

Keyfim yok, canım çok sıkkın. Uzunca yazamayacağım bu hafta . Kuşlar bile kömür karası içimde...





13 Mayıs 2014 Salı

Eymen' in Kınası İçin

Önce hikayenin başını anlatayım. Canım arkadaşım  evycraft' a (bloğu için tık tık) kahve içmeye gitmiştim. Sohbetin ardından yaptığı kokulu taşları görmek istedim. Missss gibi kokan şeyleri pek severim zaten, nasıl hoşuma gitti anlatamam. Malumunuz hediye vermeye bayılırım, gidip geldiğim yerlere ufak birer hediyelik olur diye düşündüm. Bir heves ben de yapmak istedim ve hadi evy malzeme alalım dememizle evden çıkmamız bir oldu. Sağolsun arkadaşım çok paylaşımcı ve yardımcıdır. Püf noktasını sordum, kıvamına dikkat et dedi. E tamam o zaman, yıllarca laboratuar kurmuş, analizler yapmış ben, kıvamı mı tutturamayacağım :))) Eve kendimi atar atmaz bir iki deneme hooop işlem tamam. Böylece sevgili evy yaptığı güzel çalışmalar sayesinde beni, ahşap boyama ve blog olayından sonra taş işine de soktu:))) Üzerinden geçen bir sürenin ardından eski mesai arkadaşlarımla rutine bağlanmış buluşmamız için haberleştik. Ha haaa, tam fırsatı, değişik bir hediye, kokulu taş... Verdiğimde çok beğendiler. Can ciğer arkadaşım, sabahlara kadar kahveye dayanıp, benimle birlikte çalışan Aysel' imin oğlu evleniyormuş. Kına gecesi için birşeyler düşünürken karşısına benim taşlar çıkmasın mı:)) "Yapar mısın?" dedi, "Elbette" dedim. "Kaç kişi olacak?" dedim, 200 demez mi...
Ugggg!!! Yapar mıyım yaparım... İşte 200 adet minik fiyonk hikayesi...

Bunlar bizim evlenecek kumrularımız olsun:))


İşte mini mini 200 adet fiyonk...


Etiketler hazır...


Kutular katlandı. Bu iş bitene kadar salonumu kullanıma kapattım:))


İstenilen modellerde taşlar döküldü...


Askı yerleri ve minik fiyonklar takıldı...


Rafyaları hazırlandı ve taşlar yerine oturdu. Bu arada hava hep kapalı gitiiği için resimler çok içaçıcı olamadı.


Kurdelesi ve etiketi ile kutular kapatıldı.


Bu da bitmiş halleri:))


Bir poz da böyle versinler:))


Vedalaşma vakti...


Eymen ve Zafer çiftine ömür boyu mutluluklar dilerim...


Veeee, merak eden arkadaşlarım için unutmadan çarpı işimi de göstereyim. Gerçi ben bunu daha önceki postlardan birinde göstermişim ama olsun, bitirmek için kendimi motive etmiş olurum belki:)))


Tepsiyi daha önce bitirip sarıp sarmalayıp kaldırmıştım, sizin için sandıktan çıkarttım:))) 


Bu da ömrüm yeterse bitirmeye çalıştığım masası... 25 ct evenweave kumaşa işliyorum. 100x100 cm kare bir örtü olacak. Dört kenarına da bu desen işlenecek. Sonra runner, el havluları ve tutacaklar var. Ben daha ikinci kenardayım ama azimliyim:))) 
Bugün bolca fotolu bir post oldu. Bakalım bir sonrakinde neler olacak...

O zamana kadar sağlık ve mutlulukla kalın.

6 Mayıs 2014 Salı

Ufak Tefek İşler

Sallanmayan bir salıdan herkese selam :) Bu aralar ahşap işleri biraz durgun gidiyor bende. Baharın güzelliği beni yoldan çıkarınca açık havaya vurdum kendimi geçen hafta. Sehpalar biliyorsunuz bunaltmıştı zaten, bir nefeslik ara verdim kendime. Hiç birşey yapmadım sanmayın, ufak tefek beni sıkmayan işler oldu yaptıklarım. Ama daha ziyade uzunca bir ara verdiğim çarpı işimle ilgileniyorum şu ara. Bir mutfak takımı projem var, epey zaman alacak ama inşallah bir gün bitecek:)) Arada değişiklik iyi geliyor doğrusu.


Bir stencıl delisi olarak alıp kenara koyduğum, hiç kullanmadığım ve hatta varlığını onu görene kadar unutmuş olduğum stencılımı alıp bordo antik eskitme ile bu çerçeveyi çalıştım.


Rölyefe bulaşmışken şablon hazırlayıp bir de home yazıverdim. Alttaki dekupe edilmiş kağıtların desenlerini çok beğenmiştim, kısmet bu çalışmada kullanmakmış.


Ufak ufak hediyelikleri elimin altında tutmak iyi oluyor. Bu da o maksatla, yap kenara koy, vakti gelir lazım olur çalışması :))


Şimdi bunlar ne alaka diyeceksiniz. Elimdeki bir siparişin parçaları. Bu minik fiyonklardan 200 tane yapmak için izninizle ayrılıyorum. Bir sonraki postta görüşmek üzere...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...